Když Nicky Tučková počátkem léta odvysílala svou kouzelnou Czengličtinou následující apel : http://www.youtube.com/watch?v=flaklLV_ovo (kdo video nezná, nechť se nenechá odradit povodněmi a vyčká na "second disaster"), málokdo si zřejmě dokázal představit, že nešťastnému Peteru Badweatherovi bude hozen záchranný kruh z kruhů akademických. Avšak stalo se, a namísto toho, aby v televizních kuchařských show musel vařit candlesauce, bude bývalý ministerský předseda – dle pátečních Lidových novin („Nečas bude učit na Langerově vysoké", LN 6. září 2013, titulní strana) - působit na Langerově soukromé vysoké škola CEVRO, a to v rámci jejího Centra transatlantických vztahů. Vedle práce na projektech, konferencích a publikační činnosti nevyloučil prorektor CEVRA Ladislav Mrklas ani výuku ve volitelných předmětech.

Centrum transatlantických vztahů, které povede další expolitik ODS, Alexander Vondra, se – dle pátečních LN – zabývá vztahy mezi Evropou a Spojenými státy a pozicí České republiky.

V rámci tohoto akademického programu se Petru Nečasovi evidentně nabízí celá škála výzkumných a pedagogických projektů.

S hostujícím Billem Clintonem by mohl na CEVRU zavést např. volitelný předmět „Comparative Cheating with Staff Members.“  Na památku bývalého prezidenta Richarda Nixona by pak mohl pronést sérii přednášek na téma „Unauthorized Eavesdropping and its Role in the Political Cycle“. Konečně, v rámci Vondrova grantu „Efektivnost státních výdajů“ se Petru Nečasovi otevírá celé samostatné výzkumné téma „Odměňování státních úředníků dle výkonu“.

Studenti vysoké školy CEVRO, kteří dle plakátů v pražském metru směřují k tak banálním kariérám, jako je analytik v bance nebo tisková mluvčí, dostanou možná v tomto školním roce za své školné jako bonus akademický impulz úplně jiného kalibru.

Nicky Tučkové by za to měli zastat tisíce děkovných e-mailů.